tisdag 28 april 2009

Trendmedveten?

Nej, jag är över huvudtaget ingen trendnisse, jag är allt annat. Jag avskyr att köpa kläder, det finns inget värre än att shoppa kläder, jag köper de flesta klädesplaggen utan att pröva dem först. Min garderob innehåller kläder i de flesta storlekar, de flesta är fel.

Men oj, oj så jag kunde shoppa loss på "grejer att ha i hemmet". Och nu har det hänt igen. Jag har "kläder" för hela mitt hem. Med kläder för hemmet avser jag mjuka grejer; kuddar, dynor, mattor, handdukar, sängöverkast och sånt - allt man behöver för att byta skrud för hemmet, utan att egentligen ändra på det egentliga.

Så, nu har jag en hel uppsättning av gröna, limegröna grejer, för vårt hem. Och det är där jag tror - jag är alltså helt ute - jag följer en trend - lite sent, men ändå. För, jag har läst i tiiidningen att man skall klä sitt vårhem i grönt. Det är vår och så.

Jojo. Det finns bara ett aber mellan mig och vårt lilla vårkrypin. Abret kallas vårstädning.

Jösses, jag avskyr verkligen att tvätta fönster! Jag blir tokig av de där ränderna som jag lyckas åstadkomma på rutorna. Och vi har många, stora fönster. Om jag kan överräcka fönstertvätten, som en liten present, åt min man? Nej, det är min tur att tvätta i vår.

Så, det är oceaners avstånd mellan mig och allt det vårgröna som finns i rummet intill.

3 kommentarer:

Tingeling sa...

Haha!! Ja, folk säger att man ska tvätta fönstren varje år? Det gör inte vi, verkligen inte.. men jag tycker faktiskt inte de ser såå skitiga ut! :)

Det där med limegrönt..jag tycks i så fall också vara sen i trenden, men gissa vilken inredningsfärg som gäller i det nystädade uterummet? Limegrönt. Med plädar, ljus, skålar och krukor.

Lycka till med fönstertvätten! :)

Tingeling sa...

BTW - jag tjuter av skratt när jag läser Google translates översättning av både din och min blogg till finska! :) Herreguuuuud!!!!!:) :)

Signora sa...

Men ni är ju heeeeeelt ute! :-) Grönt var FÖRRA året - i år är det ljust lila som gäller. :-)
(Säger hon som har två ljusgröna plädar i vardagsrummet, men har kompletterat med ljuslila ljus, kuddar, orchideer och tyger...)

Rena fönster hör ju till en del av livet som man faktiskt kan köpa sig till. När jag lät flyttstäda en tidigare lägenhet insåg jag att det faktiskt var helt och hållet värt att betala för just fönsterputsningen! Se om du hittar någon som ger ett bra pris så du kan ägna dig åt viktigare saker - som shopping! :-)